středa 3. února 2021

Angelina Jolie prodá obraz od bývalého britského premiéra Winstona Churchilla

 

Draží se obraz Winstona Churchilla, který je součástí politické a hollywoodské historie!

Aukční dům Christie's v pondělí 1.2.2021 uvedl, že marockou krajinu „Věž mešity Koutoubia“ - dar od Churchilla americkému prezidentovi Franklinovi D. Rooseveltovi - prodává Angelina Jolie příští měsíc za odhadovanou cenu od 1,5 do 2,5 milionu liber ( 2,1 milionu až 3,4 milionu dolarů).

Obraz mešity z 12. století v Marrákeši při západu slunce, v pozadí s pohořím Atlas, je jediným obrazem, který britský vůdce druhé světové války dokončil během konfliktu v letech 1939-1945!

Maloval to po konferenci v Casablance v lednu 1943, kde Churchill a Roosevelt plánovali porážku nacistického Německa. Oba vůdci navštívili Marrakeš po konferenci, a Churchill Rooseveltovi ukázal krásu města.

„Roosevelta to překvapilo,“ řekl Nick Orchard, vedoucí Christieho oddělení moderního britského umění. Řekl, že Churchill zachytil pohled na „úžasném a evokujícím obraze“ a dal ho Rooseveltovi jako suvenýr cesty.

 



Jak víme, Angelina je velkou obdivovatelkou Winstona Churchilla, na levé paži má dokonce tetování XIII (13) V MCMXL (5/1940). Což znamená datum prvního projevu PRO VÍTĚZSTVÍ, jde o první svobodný projev v Mnichovském senátě. Projev Winstona Churchilla!




3 komentáře: