neděle 16. srpna 2020

Víno Brada a Angeliny

 

Kdo by měl chuť trochu si zautrácet a ochutnat víno Angeliny a Brada vytvořené ve spolupráci s předním vinařem Perrinem, může objednat na tomto odkaze :-)
Zasílají i do České republiky. Už jsem rozdělala láhev Rose 2014, a jsem naprosto spokojena :) Je to lehké, letní víno, velmi jemně cítit náznak bublinek, kyselejší.
 
 
 
 
Château Miraval i jejich vína jsou ztělesněním provensálského šarmu. Terasovité vinice z Římských časů jakož i okolní les, prostředí tymiánu a oliv vytvářejí úžasnou oázu. Organické vinařství se nachází v srdci Provence, nedaleko starobylé vesnice Correns. Celková výměra na níž se rozprostírá společnost je skoro 500 hektarů půdy. Exkluzivní poloha vinařství poskytuje výjimečnou půdu s dominancí vápence a hlíny. V nadmořské výšce 350 m nad mořem si vinohrady užívají teplé slunečné dny, které jsou střídány s chladnějšími nocemi, z čehož vína profitují úžasnou svěžestí a vyvážeností.

Vinařství se stalo v roce 2008 vlastnictvím hollywoodského superpáru Brada Pitta a Angeliny Jolie. Začali spolupracovat se špičkovým vinařem Marcem Perrinem, který je majitelem slavného Château de Beaucastel v Châteauneuf du Pape. Spolu vytvořili výjimečné růžové víno, jehož hned první ročník 2012 zařadilo odborné periodikum Wine Spectator mezi 100 nejlepších vín světa. Herecké duo se aktivně podílelo i při procesu výroby vína. Angelina byla dokonce hlavním strůjcem brilantní adjustáž. Marc Perrin si vzájemnou spolupráci s oběma herci neuměl vynachválit a při otázce o jejich partnerství řekl: "Jsou to velmi přátelští, milí a normální lidé. Jejich aktivita při výrobě vína byla přímo nečekaná." A co ročník 2013? Podle kritiků a znalců vína je dokonce lepší než ten předchozí, třeba už jen vyzkoušet.
 
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat